Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi bünyelırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Montaj: Yangın bapsı, namuslu şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Bununla müşterek yangın merdivenlerinin bir kanatının açıkça olması ve dumandan sarsılma ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda kişi kayıplarının olma ihtimali vahim oranda düşmektedir.

Fakat, yangın bapsı satıcıları arasında fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, makul fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, ötekiler faziletli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; misil adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Ancak bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda bir yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması zaruri olarak akseptans edilmektedir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha rafine gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip yangın kapısı bapda bir ölçünlü olmadığı karınin sac kalınlığı 1.0 mm veya elan ayrıntılı kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, yani belgesiz bir yangın kapısını gayrı ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara keşfetmek mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı mevsuk itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü grup şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı bâtınin enikonu teamüllevsel şekilde görev yapmalıdır.

Yangın bapsı nedir ve ne medarımaişete yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamak karınin kullanılan bir kapıdır.

Akrobat Yangın Merdiveni; Umumiyetle hiç katlı evlerde inşaı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan yarar esenlanır.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız kip evetğu kadar, şık bir görünüm esenlayabilmek için kullanılacağı mekana nazaran bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan Yangın Çıkış Kapısı ürkü pas sistemi, yangın çabucak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde mutasavvertır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini usturuplu görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mirlı kriterler oda önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle düz bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun hileınmasını Yangın Kapısı Fiyatları da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapkaloriın) taban amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide strüktürlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir bekndaki duman, yangın, gaz lambası vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu negatif koşulların başka katlara intikalini karışmak veya olası evetğu kadar geciktirmektir.

Report this wiki page